Juniorzy starsi Karpat Krosno zremisowali w dzisiejszym spotkaniu z Siarką Tarnobrzeg 2:2. Natomiast juniorzy młodsi mimo iż prowadzili po pierwszej połowie 1:0 z rówiesnikami z Tarnobrzega, przegrali swoje spotkanie 1:3.
W dziale Fotogaleria można oglądać zdjęcia z ostatnich spotkań Karpat: ligowego z Przełomem Besko oraz z pucharowego meczu rozegranego w środę z Jasiołką Świerzowa. Podziękowania za przesłane zdjęcia dla MNKa i Furiosi96.
Bardzo ciężkie zadanie czeka krośnieńkich piłkarzy w 7 kolejce spotkań. Karpaty wyjeżdżają do Ustrzyk Dolnych na mecz z Bieszczadami. Beniaminek krośnieńskiej okręgówki spisuje się jak narazie znakomicie. Bieszczady zajmują 4 pozycję w tabeli z 11 punktami na koncie.
Dziś (17.10) juniorzy Karpat Krosno rozegrają spotkania z Siarką Tarnobrzeg. Juniorzy starsi Karpat jak i Siarki mają nakoncie po 4 punkty. Siarka w ostatniej kolejce pokonała Resovię, natomiast Karpaty uległy Stali Sanok. Mecz w Tarnobrzegu rozpocznie się o 10.00.
Karpaty Krosno nie awansowały do ćwierćfinału okręgowego Pucharu Polski. Dziś krośnianie przegrali z Jasiołką Świerzowa w rzutach karnych 1:2. W regulaminowym czasie gry padł remis 2:2 (0:1). Dogrywka nie przyniosła bramek, a w karnych lepsi okazali się gospodarze. Gole dla krośnieńskiej drużyny w drugiej połowie strzelali: Marek Adamiak i Łukasz Śliwiński.
Już jutro (14.09) o godzinie 16:00 zostanie rozegrana kolejna runda Pucharu Polski na szczeblu okręgowym. Karpaty Krosno wyjeżdżają do Świerzowej na mecz z tamtejszą Jasiołką. Oba zespoły występują w krośnieńskiej V lidze i jak narazie nie za dobrze się im wiedzie.
Sensacyjna porażka Karpat Krosno na swoim boisku z beniaminkiem Przełomem Besko, pierwsza przegrana Przełęczy Dukla w Nienaszowie, wyjazdowe zwycięstwo - po trzech porażkach - Górnika Strachocina w Brzozowie oraz czwarty remis Aspolu Jasiołki Świerzowa - to główne wydarzenia 6. kolejki rozgrywek w krośnieńskiej klasie okręgowej.
Marcin Such: Czuję się odpowiedzialny za pierwszą bramkę, bo popełniłem błąd. Wcześniej mi sięto nie zdarzało. Ale błędy popełnia każdy, nawet najlepsi. Zasłużyłem na zejście z boiska, chociaż zaraz po golu uratowałem sytuację. To decyzja trenera i nie będe z nią dyskutował.